RECEPT: Podzimní jablečný crumble s proteinem

Jablečný crumble je oblíbený dezert nejen protože je výborný, ale i je to skvělé řešení jako rychlé občerstvení pro návštěvu. Hotový ho máte ani ne za půl hodiny a chutnat bude snad každému. Ve spolupráci s @bezcukrarna pro vás máme tenhle skvělý recept s proteinem.

Jablečná vrstva:

7 menších jablek (nebo 4 velká jablka)

2 malé hrušky

1 lžička skořice

20 g vanilkového proteinu

1 lžička kokosového oleje

1 lžička másla (nebo ghí)

Ořechová vrstva:

50 g špaldových vloček

20 g slunečnicových semínek

50 g pekanových ořechů BIG BOY Butter

20 g vanilkového proteinu 

2 lžíce arašídového krému od BIG BOY Butter

1 lžička medu

1 lžíce kokosového oleje

1 lžička ghí (nebo máslo)

postup: 

Jablka a hrušky nakrájíme na malé kostičky a opražíme je asi 5 minut na kokosovém oleji a másle. Do směsi přidáme skořici a protein a pečlivě vše promícháme. Poté směs dáme do formy a připravíme ořechovou vrstvu.

Ořechy nasekáme na menší kousky a spolu s dalšími suchými ingrediencemi je pečlivě promícháme. V mističce vedle smícháme burákové máslo, med, ghí a kokosový olej. Aby byly tyto ingredience tekutější, dám je do menší misky, tuto menší misku vložím do větší a do větší naleju horkou vodu. Vše pak lépe promícháte. Tekutou směs promícháme se suchýma ingrediencemi a navrstvíme na jablka.

Crumble pečeme na 150 stupňů cca 10-15 minut. Hlídejte, aby se ořechy nepřipálily.

Pokud jste v režimu, podávejte s vyšlehaným tvarohem, pokud ne, doporučujeme třeba s domácí vanilkovou zmrzlinou.

IMG-6751