RECEPT: Kynuté rolky plněné ořechovým máslem

Rolky se Slaným karamelem Gold
 

Ingredience (12 rolek)

  • 250 ml mléka
  • 60 g másla
  • 400 g hladké mouky
  • 50 g cukru krystal
  • 1 sáček sušeného droždí
  • špetka soli
  • 1 vejce

Náplň

  • 180 g ořechového másla
  • případně další ořechové máslo na potření

Postup


Do rendlíku nalijeme mléko, přidáme máslo nakrájené na plátky a necháme ho rozpustit. V míse smícháme mouku, cukr, droždí a sůl. Přilijeme teplé mléko s máslem (ne horké, těsto by nevykynulo). V mixéru s hnětacím hákem nebo ručně vypracujeme lehce lepivé těsto. Mísu zakryjeme utěrkou a těsto necháme asi hodinu a půl kynout.


Na lehce pomoučněném vále vyválíme obdélník cca 30 cm široký a 1 cm vysoký. Potřeme ho ořechovým máslem. Těsto svineme v roládu a opatrně nakrájíme na 12 kousků. Všechny rolky naskládáme do formy vymazané máslem a necháme ještě asi 30 minut kynout přikryté utěrkou.


Troubu předehřejeme na 180 °C. Rolky pečeme dozlatova, asi 25-30 minut.

Dobrou chuť :)