Vše o ořechových krémech: Jaký druh si vybrat?

Kdo by nemiloval ořechový krém. Je chutný, nutričně vyvážený, vhodný pro sportovce i malé děti. Má vysoký obsah bílkovin a vlákniny, stejně jako antioxidantů, vitamínů, minerálů, zdravých tuků a dalších živin. I když se na první pohled může zdát, že ořechové krémy jsou stejné, nenechte se zmást!

KRÉMY PODLE TYPU OŘECHŮ

Hlavním rozdílem, který ovlivňuje složení, chuť, konzistenci a nutriční hodnotu, je druh ořechů, ze kterých jsou másla vyrobena. Mezi základní typy patří:

OŘECHOVÉ KRÉMY PODLE KONZISTENCE

Hladké ořechové krémy

Jak už název napovídá mají krémovou konzistenci. Ořechy jsou jemně mleté ​​a díky měkké struktuře se jednoduše roztírají. Hladké krémy můžete konzumovat s pečivem jako pomazánku, nebo se dají použít jako přísada do koláčů, nápojů, domácí zmrzliny a dalších pochoutek.

Křupavé ořechové krémy

Jedná se o alternativu hladkých krémů. Křupavé ořechové krémy jsou navíc obohacené o kousky nemletých ořechů. Jsou výborné jako pomazánka na pečivo, k vaření, pečení nebo k přípravě smoothies.

OŘECHOVÉ KRÉMY PODLE OBSAHU OŘECHŮ

100% ořechové krémy

Patří mezi nejzdravější ořechové krémy. Můžete si být 100% jistí, že neobsahují žádné přidané přísady jako sůl, cukr, palmový olej, kousky ovoce apod.

Krémy s přidaným proteinem

Zvláštní kategorii tvoří ořechové krémy obohacené o bílkoviny. Jsou oblíbené zejména u sportovců, kterým pomáhají s doplňováním nezbytného denního příjmu bílkovin. Stejně jako 100% ořechový krémy se používají jako pomazánky a přísady do nápojů či jídel.

Krémy s přísadami

Kromě přidaných bílkovin jsou některé krémy ochuceny zajímavými příchutěmi, které jim dodají nezaměnitelnou chuť a vůni. Je jen na vás, kterou kombinaci si vyberete. Dáváte přednost čokoládě, jahodám, kávě, slanému karamelu nebo třeba kokosu?